maandag 19 mei 2008

Smetteloos Zuidas

De eerste indruk van de kennismaking met de zuidas is smetteloos, steriel bijna. De pr-folders en -films bevatten precies de noodzakelijke informatie, er wordt geen woord verspild. De beelden bevatten precies de gedoseerde informatie om het gewenste imago te ondersteunen. Het ademt een sfeer waarin alles reeds voor je is bedacht. Hier kun je zonder verrassingen je ambities realiseren. Alles is onder controle, de fantasie hoeft hier niet aan het werk.
De werkelijkheid is in eerste opzicht niet anders. geen losse veters, of losliggende tegels, geen plekken waar iets anders plaatsvindt dan er is bedacht. De dynamiek zit 'm in de carriere van de gebruiker. De omgeving is hieraan geheel dienstbaar en ondersteunt ambitie met degelijk spannende vormgeving.
Het moet gezegd dat deze gecontroleerde perfectie redelijk uniek is in Nederland en voor de diversiteit van de ruimtelijke ordening misschien een aanwinst. Mijn belangrijkste twijfel is hoe zo'n bastion kan inspelen op de dynamiek van de onderliggende financiële en energievoorraden waarvan zij het icoon van stabiliteit wil uitstralen.


promofilm Zuidas


een succesvol koppel bereid zich voor op de volgende trip naar shanghai, ze zijn net terug van zakenreis. Hij in Londen, zij in Tokyo. De inrichting van het appartement hoeft niet meer te zijn dan de voorzieningen op een luchthaven


twee collega's genieten in de lunchpauze van de rustgevende buitenruimte.


De kinderen zitten op een internationale kostschool en zijn zo ook geen belemmering voor de opbouw van de carrière van de ouders, sterker nog zij gaan een toekomst tegemoet die voor hun eigen succes is uigestippeld.


the future is yours!


hoopvol kijken! ('de noorderlingen' van Alex van Warmerdam)

Geen opmerkingen: